Känsloclearing

Känsloclearing

 

Känsloclearing är en praktisk terapeutisk process för inre arbete som har utvecklats av John Ruskan i USA och parallellt av Björn Roxendal i Sverige sedan 1980-talet. Det är en nyskapande syntes av österländsk andlighet och västerländska psykologiska principer och bygger på meditation och djupavslappning. Metoden gör det möjligt att komma åt djupt liggande psykiska eller känslomässiga knutar som ligger under våra medvetna och omedvetna tankar.

 

 

 

"Jag kan hitta mina drömmar; hitta tillbaka till den jag alltid varit men som jag har glömt någonstans på vägen."

 

 

 

Vår hjärna, vårt intellekt och vår förmåga att tänka och analysera är en förutsättning för att klara av livet. De är viktiga verktyg som vi ska använda oss av. Dessvärre är det ofta tankarna som styr oss och inte vi som styr tankarna.

 

Tankar och kontrollbehov fungerar ofta som ett försvar för att slippa känna och ta itu med obekväma känslor eller inre omedvetna ”sanningar”. Detta gör att våra riktiga känslor, drömmar och insikter om livet förblir bortom vårt räckhåll. De hålls nertryckta av just tankar, kontrollbehov och förutfattade meningar om hur livet och tillvaron ”skall vara”. Detta kan resultera i oro, ångest, dålig självkänsla eller en diffus känsla av att inte vara riktigt hel.

 

Meditationen leder till avslappning för kropp och hjärna och det hjälper oss att komma under dessa förvrängda bilder eller uppfattningar så att vi kan förlösa de känslomässiga och psykiska knutar som ligger under ytan och påverkar oss. När dessa knutar löses upp så frigörs delar av oss som suttit fast i olika föreställningar om livet och vi kan återknyta till den vi är på riktigt. Detta leder ofta till förnyad energi, insikt och en känsla av befrielse.

 

Copyright © All Rights Reserved